На базару за Луку скупљено 305.000 динара

Лука тренутно види свега 30 одсто, а у јануару наредне године га очекује операција на оба ока.

У суботу је у организацији колектива Основне школе „Алекса Шантић“ из Гајдобре одржан хуманитарни базар за ученика Луку Ћулибрка како би му се помогло да скупи потребну суму новца и оде на операцију очију.


Лука тренутно види свега 30 одсто, а у јануару наредне године га очекује операција на оба ока. У питању је ауторотација рожњаче, која се ради у Београду, а трошкови операције на оба ока су око 8000 евра

На Базару је прикупиљено преко 305000 динара, али та сума није коначна јер се добри и хумани људи и даље јављају и донирају новац.

„Овом приликом захваљујемо се пре свега колективу који је организовао први пут хуманитарни базар у школи и показао да му не недостаје идеја и креативности. Показали смо и доказали да се удруженим снагама чине чуда, а за нас јучерашњи дан је био чудо. Хвала нашим драгим ђацима који су на више начина дали свој допринос као продавци, промотери, аниматори, помоћници и домаћини дочекујући све људе добре воље и чистог срца који су подржали ову нашу акцију. Поносни смо на вас, децо! Не можемо изоставити ни родитеље ученика јер они су наша десна рука и њихова помоћ на овом базару није изостала. Хвала свим нашим Гајдобранима и Новогајдобранима који су дали свој допринос да овај базар буде овако успешан. Срећни смо што нас је ова акција ујединила и показала да се добро дељењем увек умножава, да хуманост и доброта увек иду заједно. Још једном хвала свима који су на било који начин помогли да реализујемо овај хуманитарни базар и помогнемо нашем Луки.“ – истичу из ове школе.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here