Најбољу кобасицу направио Ђорђе Пешић

У Бачкој Паланци одржана десета "Кумовска кобасицијада"

Извор: Недељне новине

БАЧКА ПАЛАНКА – У присуству око 150 гостију, званица и такмичара, у Бачкој Паланци је у суботу (25.02.) одржана десета „Кумовска кобасицијада“. Одржавање ове манифестације обележили су неповољни временски услови, али су се, и поред тога, сви њени учесници лепо дружили и забављали уз тамбурашки састав.


Комисија за преглед узорака није имала ни мало лак посао, јер је требала прегледати веома квалитетне узорке суве кобасице, кулена и сланине. Ове године због лоших временских прилика, изостало је прављење и оцењивање узорака свеже кобасице.

Председник комисије за преглед узорака био је ветеринар Миле Ристић, доајен у овом послу, а помагала су му четири члана Кобасицијаде који су победили прошле године у дисциплинама кулен, сува кобасица, сланина и свежа кобасица. Најуспешнији такмичари су: Кобасица: 1. Ђорђе Пешић 2. Ђорђе Марцикић 3. Никола Крстић. Кулен: 1. Милош Тртић 2. Габор Бодор 3. Ђорђе Марцикић. Сланина: 1. Светозар Бата Маркиш 2. Никола Крстић 3. Марко Бодрожа.

Сви награђени такмичари су из Бачке Паланке. У брзом испијању шприцера најуспешнији је био Ђорђе Пешић, друго место припало је Александру Саши Петрићу, а треће Радивоју Ђуришићу из Новог Сада. Демонстратор у овој дисциплини био је Габор Бодор. Одржавање „Кумовске кобасицијаде“, помогли су: Војислав Ћосић, „ГМП Грамонт“, Винарија „Вулиновић“ из Визића, Ђорђе Нешић – произвођач ракије и бачкопаланачки содар Јожика Нађ.

– Ни лоше временске прилике нису биле препрека да одржимо манифестацију која има десетогодишњу традицију. И овај пут, „Кумовска кобацијада“ је привукла велики број знатижељника не само из Бачке Паланке, већ и других места. Награђени су се радовали, баш као и сви посетиоци ове манифестације. Сви њени учесници, од првог до последњег, најавили су свој долазак и наредне године. У име организатора хвала свима који су помогли одржавање десете „Кумовске кобасицијаде“, истиче Александар Саша Петрић, један од организатора ове манифестације. За барјактара 10. „Кумовске кобасицијаде“, изабран је Петар Милић из Бачке Паланке. Барјактар је најзначајнија титула која се додељује на Кобасицијади. Критеријуми по којима се бира су најпријатнија, најрасположенија особа која је уз то дозволила себи ту слободу да попије више од осталих.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here