Научни скуп „Српска православна црква, изазови и искушења кроз историју“

У Бачкој Паланци

Фото: БАП ВЕСТИ

БАЧКА ПАЛАНКА – Дводневни научни скуп „Српска Православна Црква, изазови и искушења кроз историју“ биће отворен 22. октобра 2022. године, у Бачкој Паланци.


Симпосион је организован благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, сарадњом Епархије бачке (Црквена општина Бачка Паланка) Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду (Центар за историјска истраживања) и Института за савремену историју Београду, уз подршку Владе Републике Србије, односно Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама.

По предвиђеном програму, учеснике научног скупа ће поздравити директор Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама др Владимир Рогановић, Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић, Заменик председника општине Бачка Паланка Мита Лачански, Управник центра за историјска истраживања проф. др Борис Стојковски и др Немања Девић, научни сарадник.

Призната имена из области историје, теологије, историје културе, уметности, архивистике и сродних научних дисциплина представиће своје радове, који ће се затим објавити и у зборнику радова са симпосиона.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here