Традиционална манифестација „Доручак на Ловренцу“

У Младенову ће 3. фебруара бити одржана традиционална манифестација "Доручак на Ловренцу"

1651
Доручак на Ловренцу 2023. Извор: Недељне новине

МЛАДЕНОВО – Традиционална културно – забавна и гастрономска манифестација „Доручак на Ловренцу“ одржаће се и ове године у Младенову.


Место одржавања ове манифестације је поред насипа Младеново – Бачко Ново Село, познатијем по имену „Ловренац“. Баш као и претходних неколико деценија, и ове године ће се окупити љубитељи природе који ће уз храну и пиће у сопственој режији, али и неизбежну крајишку песму, провести једно пре подне или цео дан.

– С обзиром да ова манифестација нема званичног организатора, а ни званични програми овај пут ће баш као и претходних година акценат бити стављен на дружење у природи. Месна заједница Младеново и Земљорадничка задруга „Ловренац“ само делимично су узели учешћа у организацији ове манифестације. Када ово кажем, онда пре свега мислим на постављање дрвених клупа и столова, као и обезбеђивање дрва за ложење ватре. Десетак дана пре одржавања „Доручка на Ловренцу“ добровољним радом једног броја житеља Младенова уређен је терен, а постављене су дрвене клупе и столови како би они који дођу на ову манифестацију имали какав – такав „комфор“.

– Искористио бих ову прилику да замолим све оне који буду дошли и боравили на овој манифестацији да се одговорно понашају, посебно када је ватра у питању. На тај начин биће избегнуте све евентуалне непријатности. У име МЗ Младеново и грађана који ће присуствовати овој манифестацији,захвалио бих се ЗЗ „Ловренац“ на помоћи. Такође, хвала и свим волонтерима из нашег места који су неколико дана радили на припреми и уређењу терена где ће „Доручак на Ловренцу“ бити одржан – каже Слободан Манојловић, председник Савета МЗ Младеново.

Време почетка и завршетка „Доручка на Ловренцу“ није одређено, а по свему судећи оно ће баш као и ранијих година бити од свитања до сумрака.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here