Успешна акција равнања пољских путева у Пивницама

Иако су радили дуже него претходних година извели су све до краја, односно уредили су све макадамске путеве у Пивницама

159

ПИВНИЦЕ – У уторак (26.03.) у Пивницама је реализована 16. акција равнања пољских путева чији је главни организатор био Клуб пољопривредника из овог места.

Већ на самом почетку овог догађаја било је јасно да је учествовао мањи број пољопривредника него прошле године. Према речима Јарослава Шустера, председника Клуба пољопривредника, на овогодишњој акцији учествовала су 72 пољопривредника. „Треба нагласити да је на акцији учествовао мањи број волонтера. Поређења ради, претходних година тај број је прелазио 100, тако да морамо поново мотивисати пољопривреднике да се што више укључе у ове акције, јер то радимо на добробит свих“, каже Шустер.

Подела на групе

Пољопривредници са тракторима и приколицама су се у 8 сати окупили на Силбашком путу, затим су се поделили у групе, а у 9 часова су почели да равнају путеве. С обзиром да је мањи број пољопривредника био укључен у акцију, радови су окончани тек у 17 часова. „Иако смо радили дуже него претходних година, ипак смо све извели до краја, односно уредили смо све макадамске путеве у Пивницама, па су много удобнији за транспорт, што је веома важно, посебно сада, када су пролећни радови у току“, додао је Шустер.

По завршетку манифестације, како је то већ годинама обичај, за учеснике је приређена вечера у Ловачкој кући.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here