Позориште из Пивница традиционално на Маријин дан у Илоку

Ове године представом "Седам сведока"

Са представе "Седам сведока" (Фото: Аматерко позориште "Јанко Чеман")

ИЛОК – Волонтерско позориште Јанка Чемана своју овогодишњу активност започиње представом у Илоку. Редовно на Маријин дан, 2. фебруара, одушевљавају Илочане најновијом продукцијом. Ове године представом „Седам сведока“, у режији Ћирила Париша Бодочана, по тексту Петера Карваша, на сцени Словачког дома.

Ово позориште из Пивнице већ дуги низ година има добру сарадњу са Матицом словачком у Илоку. Једна од активности су и позоришне представе.

Велико интересовање за позоришне представе и плесну забаву (Фото: Матица словачка у Илоку)

„Публика у Илоку је одлична, тако да волимо да се враћамо овде сваке године. После дужег времена одиграли смо представу у пуној глумачкој екипи и техничком саставу. Истини за вољу, сложили смо се да су овакве мање представе најбоље за мање средине. Након тога, представе су такође добре, уигране, а публика их позитивно рефлектује“, рекао је Владимир Брња, глумац ОД Јанка Чемана.

На почетку је председница Матице словачке у Илоку, Јармила Мудроцхова, пожелела добродошлицу позоришним глумцима из Пивница, као и мештанима Илока. На крају су организатори приредили плесну забаву, на којој су свирали илочки музичари.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here