Виртуелно предузеће из ССШ „Др Радивој Увалић“ на Међународном сајму у Пироту

Сајам је био ревијалног карактера, али ученици у ментори носе лепе утиске

Извор: ССШ "Др Радивој Увалић"/Фејсбук

Виртуелно привредно друштво из ССШ „Др Радивој Увалић“, „Чаролија 021“ је имало прилику да учествује на Међународном сајму виртуелних предузећа које се одржало у Пироту у периоду од 26. до 28. априла 2023. године.


Ученице Бојана Кнежевић, Јелена Ћулибрк и Александра Трифуновић недељама пре самог сајма, са ментором Нинославом Шајиновић, осмишљавале су, а потом и припремале како ће њихов штанд изгледати и како да на најбољи могући начин покажу чиме ово предузеће располаже и шта нуде.

Први дан сајма био је посвећен уређењу штанда, али и упознавању осталих виртуелних привредних друштава на сајму којих је било 20, док су почасни гости били гости из Бугарске, представници из АПР-а и Централне банке.

Штанд средњошколаца из Бачке Паланке је привукао велику пажњу и стигло је много похвала за његов изглед. Другог дана сајма пред комисијом презентовано је предузеће као и реклама за исто. Исте вечери, домаћини су припремили журку, а потом су учесници имали прилику да обиђу Пирот.

„Највише нам се свидео парк који се налази у близини тврђаве Кале у ком смо седели и размењивали утиске о сајму, али и упознавали једни друге. Највише смо се дружиле са домаћинима из Пирота и са девојкама из Кнића, али упознале смо доста њих који долазе из Чачка, Београда, Врања… Ово је за нас било једно невероватно и занимљиво искуство“, написала је ученица Александра Трифуновић.

Последњег дана сајма настављена је продаја производа на занимљивом штанду „Чаролије 021“. Након још једне успешне продаје, у 12 сати је сајам био затворен, а учесницима су додељене дипломе. Овај сајам имао је ревијални карактер, а наредне године виртуелно предузеће „Чаролија 021“ наступиће и на такмичарским манифестацијама.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here