За сат времена пецања по киши „упецали“ бронзу

Друштво за спорт и рекреацију инвалида Бачка Паланка

505
Извор: Недељне новине

Спортисти инвалиди бачкопаланачког Друштва за спорт и рекреацију су остварили веома запажен успех на првенству Србије за особе са инвалидитетом у спортском риболову које је одржано прошле недеље у Србобрану.


Наиме, на Каналу Дунав Тиса Дунав Паланчани су у екипном пласману били трећи иза првопласираног Бора и домаћина Србобрана на другом месту, а и у појединачној конкуренцији су имали успеха. Наиме, у првом сектору је такмичар ДСРИ Бачка Паланка Влатко Чапеља освојио треће место и бронзану медаљу. Конкуренцију су чинили такмичари из петнаест екипа из целе Србије.

– Такмичење је одржано под изузетно неповољним временским условима. Падала је киша, а такмичење је одржано у скраћеном облику, на сат времена у сваком сектору. Влатко Чапеља је пецао само 10 минута због проблема са травом на води, али и у тим околностима је успео да избори бронзу. Захваљујући великој упорности и жељи наших такмичара успели смо да у екипном пласману освојимо треће место. Релативно смо задовољни овим резултатима када се имају у виду околности, јер смо остали у врху, мада смо се потајно надали првом месту.

Друштво за спорт и рекреацију инвалида Бачка Паланка је тренутно другопласирано у укупном пласману на првенству Војводине са бодом заостатка иза водећег Зрењанина, а испред Новог Сада на трећем месту.

Према речима Станојевића, реално је очекивати да Бачка Паланка задржи бар треће место што би свакако био резултат вредан пажње. До краја године остала су да се одрже покрајинска првенства у стрељаштву, пливању и стоном тенису, а када су у питању првенства Србије преостала су такмичења у пикаду и шаху. Екипу ДСРИ Бачка Паланка су у Србобрану чинили Влатко Чапеља, Бранислав Бобачек и Дане Смиљанић, а вођа екипе је био Слободан Станојевић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here