Ана, нас брине то са чим се председник не суочава а требао би!

Поштована премијерко, са чим се суочава један председник општине након оваквог невремна можда вероватно не можемо сви да претпоставимо, али апсолутно сви знамо са чим је Шушница приоритетно требао да се суочи, а није.

„Мислим да нико не може да разуме са чим се један градоначелник или један председник општине суочава након такве девастације. Да ли је могло брже или је могло боље – то не знам, биће анализа па ћемо видети“ – изјавила је премијерка Ана Брнабић када је причала о Браниславу Шушници након јучерашње посете подручјима погођеним олујним невременом на територији Новог Сада.


Поштована премијерко, са чим се суочава један председник општине након оваквог невремна можда вероватно не можемо сви да претпоставимо, ни да замислимо, али апсолутно сви знамо са чим је председник крзиног штаба Бранислав Шушница приоритетно требао да се суочи, а није.

На првом месту, то је уклањање ризика по живот становништва општине Бачка Паланка! Ми то веома добро разумемо, јер смо као домаћини на својим поседима прво отклањали ризике по живот. То сви увек прво урадимо. Склонимо црепове са кровова који би могли некоме да падну на главу, одмах назовемо надлежне службе уколико су неки струјни каблови пали на земљу, исечемо дрвећа испред кућа и у двориштима које је ветар до пола срушио па би могли у случају пада да некоме угрозе живот или да га повреде. И то све сами урадимо, одмах. Сами! У оба олујна невремна која су нас задесила било је тако. Отклонили смо ризике на свим приватним поседима.

На велику жалост смо сви примили информацију да је у понедељак (31.07.), око 23:00 часа у Доситејевој улици у Бачкој Паланци, дете старо 13 година, погинуло је од удара струје од необезбеђених каблова. Да су ти каблови пали, надлежне је већ после прве олује, дана 19.07.2023. године, обавестио наш суграђанин испред чије куће се то догодило. Након тога комшије су звале укупно још 27 пута.

Из свега овога се види да 12 дана од пада каблова до погибије детета нико није обезбедио те каблове.

Е сад! Кључна информација!

Кључно у свему је да су то каблови од јавне расвете (то је заштитнику грађана Зорану Пашалићу потврдио заменик председника општине, Мита Лачански). Јавном расветом у општини Бачка Паланка управља ЈП „Стандард“. Ово предузеће је основала Општина Бачка Паланка а упосленици овог предузећа седе и у Општинском штабу за ванредне ситуације. Дакле, зна се ко је одговоран! Одговорна лица у правним лицима и локалној самоуправи.

Све је кристално јасно!

ЈП „Стандард“ и Општински штаб за ванредне ситуације нису уклонили попадале каблове и бандере јавне расвете од 19.07. све до 03.08.2023. године. То је укупно 15 дана. Фотографије које видите снимљене су 02.08.2023. године у најужем центру Бачке Паланке и на њима се види да каблови и бандере нису уклоњени.

Драга премијерко, можда ви у вашем окружењу нисте суочени са нечињењем, али ми у овој нашој општини, која је некад била привредни мотор Србије, а данас ауспух, са нечињењем надлежних се суочавамо поодавно. Ми овде живимо, као и наша деца, и желимо да живимо у безбедној средини.

Није ово први несретни случај погибије од струјних каблова због нечињења у нашем граду.

Кровови на овој фотографији нису последица невремена, већ последица крађе наше имовине

Прошло је осам година од како је Општина Бачка Паланка од Агенције за приватизацију купила комплетну имовину фабрике „Меркур“ за непуних 500 хиљада евра. Да, Општина Бачка Паланка, купила, нашим буджетом, фабрику „Меркур“.

Дакле, то је наша имовина. Заједничка.

Бачкопаланчани су у чуду последњих око две и по године, јер је све што се могло покрасти у овим објектима и покрадено. СВЕ! Кровови, ограда, прозори, врата, машине, системи за ветаилацију, климе, лифтови. Све! Све осим зидова!

Општина Бачка Паланка је и тада нечинила. Своју (нашу) имовину је препустила лоповима. Чињенично је да је имовина нестала, зато што је објекат девастиран и још увек нема јавне информације ко је запленио имовину објекта и ко ће да одговара за крађу. Шта су крали? Нашу имовину – свих становника општина Бачка Паланка! Наша уложена буџетска средства.

Иначе, у суботу 20. марта 2021. године, у преподневним часовима на овој локацији од струјног удара преминуо је мушкарац, који је покушао да украде струјне каблове.

Поштована Ана, кажете да ће бити анализе, па ево, да вам мало помогнемо око анализе!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here