Бачка Паланка већ 17 година заредом најхуманија општина у Србији

Из Црвеног крста се захваљују свим хуманим становницима општине који су издвојили своје време и даровали крв

Фото: Црвени крст Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – После обрађених и пристиглих резултата Института за трансфузију крви Србије, у општини Бачка Паланка у 2023. години прикупљено је 2.477 јединица крви, а проценат давања износи 5,09%, што општину Бачка Паланка већ 17 година заредом сврстава међу најхуманије општине у Србији, саопштио је Црвени крст Бачка Паланка. 


„У ову годину смо закорачили крупним корацима. У јануару је реализовано шест акција добровољног давања крви и то у Бачкој Паланци, Гајдобри, Обровцу, Товаришеву, Деспотову и у Пивницама. Драгоцену течност желело је да дарује 216 давалаца, али само њих 199 могло је из здравствених разлога дати крв. Међу даваоцима било је 27 дама, а осам особа је први пут дало крв“, наводи се у саопштењу Црвеног крста Бачка Паланка.

Из Црвеног крста се захваљују свим хуманим становницима општине који су издвојили своје време и највреднији део себе даровали за спасавање живота онима којима је то било неопходно.

По плану акција у фебруару, одржаће се три акције добровољног давања крви и то у уторак 6. фебруара, прво у Челареву од 08:00 до 10:00 часова, затим у Силбашу од 10:30 до 12:00 сати. Следећег дана, у среду 7. фебруара у Бачкој Паланци од 08:00 до 12:00 часова, затим од 14:00 до 18:00 сати.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here