Bačkopalanački sportisti radno obeležili Svetski dan zaštite životne sredine

783

BAČKA PALANKA: U subotu 05. juna obeležen je Svetski dan zaštite životne sredine, a tim povodom bačkopalanački sportisti su počistili smeće i time ulepšali prostor u kojem se sprovode letnje pripreme naših sportista, ali i u kojima uživaju svi građani Bačke Palanke.


Svetski dan  zaštite životne sredine se obeležava u više od 140 zemalja sveta, koji je ove godine bio posvećen obnovi ekosistema. Ovaj dan obeležen je i u našem gradu, a akciju je predvodio predsednik Sportskog saveza „Bačka Palanka 2017“, dr Lazar Radoš.

Akcija čišćenja je sprovedena na sportsko-rekreacionom centru u Bačkoj Palanci, u saradnji Sportske hale „Tikvara“ i Sportskog saveza „Bačka Palanka 2017“. Iako Sportski savez čine 63 sportske organizacije, ovoga puta bili su uključeni sportisti iz pet klubova koji čine Upravni odbor Saveza, a to su:

  • Karate klub „Tikvara“
  • Kajak kanu klub „Tarkett“
  • Fudbalski klub „Krila Krajine“
  • Rukometni klub „Lavovi BP“
  • Rvački klub „Bačka“
Foto: Privatna arhiva / Lazar Radoš

Na sportskim terenima juče se našlo oko 70 sportista i trenera, ali i roditelja, koji su zajedničkim snagama počistili smeće koje je ružilo ovaj prostor.

„Ideja je bila da se taj dan obeleži tako što bi i sportisti dali svoj doprinos, pa smo se odlučili da umesto treninga sat vremena provedemo u uređenju prostora na sportsko-rekreacionom centru koji pored građana za rekreaciju, koriste i sportski klubovi za letnje pripreme svojih sportista“, rekao je za BAP Vesti dr Lazar Radoš.

Na sportsko-rekreacionom centru se mogao videti prizor u vidu otpada, kao i stakla, koji je ružio sliku našeg grada. Zahvaljujući vrednim sportistima, to danas nije tako, i ovim putem apelujemo na sve građane da slede ovaj primer i da grad držimo čistim svakodnevno, kako bi nam svima bilo lepše.

Foto: Privatna arhiva / Zdravko Škavo

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here