Да исече оборено стабло узео 120 ЕУР-а, каљеве за кров продају по 500 динара

Има и оних профитера који се на људској муци богате.

БАЧКА ПАЛАНКА – Након два олујна невремена у општини Бачка Паланка, скоро да нема домаћинства које није имало штету. Приватне куће и стамбене зграде су остајале без целих крова, без црепа, а стабла су падала као покошена. Овакве временске непогоде није запамтио нико.


И док су очај, туга и неверица главна осећања које проживљавају житељи општине Бачка Паланка, има и оних који су на овој несрећи одлучили да профитирају.

Јавила нам се пензионерка Р.Ј. (76) из Бачке Паланке, којој је осим црепа на кући олујни ветар порушио и 2 бора и две јеле у дворишту. Уплашена да ће једна јела наслоњена на комшијску терасу пасти и направити комшији штету нерадо је одлучила да прихвати цену човека са тестером који је на мотору обилазио домове по бачкој Паланци. Она му је исплатила 120 ЕУР-а да само исече оборену јелу.

Неостатак црепа, каљева и осталих материјала за поправку кровова је у Бачкој Паланци постала стварност. То су поједини трговци искористили како би додатно зарадили, тако да су у појединим стовариштима цене каљева отишле на 500 динара по комаду, иако је цена за исте пре невремена била око 350 динара.

Ето, док је већина људи у општини Бачка Паланка у страху да нове кише и олује не направе још већу штету, има и оних профитера који се на људској муци богате.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here