Да решите те комарце ил` да се привремено селимо?

Ћути Соња, ово су само комарци

Тренутно живимо у трећој деценији 21. века. Налазимо се у општини Бачка Паланка у јужнобачком округу у Републици Србији. Након два олујна невремена ову општину је задесила и трећа елементарна непогода – најезда комараца.

Вероватно је Штаб за ванредне ситуације презаузет санирањем последица невремена које су задесиле општину 19. и 21. јула, након којих је дана 31.07. од неуклоњених каблова уличне расвете живот изгубио тринаестогодишњи дечак, а председник општине Бранислав Шушница још није рекао ко је одговоран. Та заузетост може бити једини разлог зашто се популација комараца толико размножила да је буквално немогуће проводити време ван домова у вечерњим сатима. Деца се у општини Бачка Паланка затварају после 18 часова.

Иако општина Бачка Паланка има потписан уговор са фирмом „Циклонизација“ из Новог Сада, свима је очигледно да по питању сузбијања комараца неко не ради свој посао.

На мејл адресе наше редакције свакодневно стижу многобројна писма наших пратилаца из Младенова, Карађорђева, Обровца, Челарева и Бачке Паланке који се жале на најезде комараца у својим местима. Писала нам је жена која каже да је од убода комараца и алергије у два наврата завршила у хитној служби Дома здравља јер јој се затворило око.

Писала нам је и Соња из Младенова

„У покушају да нађем надлежне за прскање комараца дошла сам до ваших информација на сајту… Молим Вас за помоћ или контакт… Живим у Младенову већ данима је најезда комараца. Дете не могу да изведем напоље по цели дан смо унутра… Надам се да можете ви да контактирате надлежне или да ми пошаљете било какав контакт“.

Остале поруке које смо добили због непримереног садржаја нећемо објавити. Соња, мислимо да џабе губите време у покушају да контактирате надлежне. И њих вероватно напаствују комарци, па сигурно размишљају о томе да би можда требало нешто да се уради по том питању. А зашто се не ради? Ех, не склоне се ни каблови уличне расвете после 12 дана, дете изгуби живот, па се ћути. Ћути и ти Соња, ово су само комарци. Можда преживимо и ову елементарну непогоду.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here