Лична карта за Лајоша стиже ускоро, помоћ долази са свих страна

Велики број људи одазвао се апелу за помоћ

БАЧКА ПАЛАНКА – Тешка животна прича Лајоша Томпе из Бачке Паланке, који живи у кући без струје и воде и без икаквих примања, дотакла је срца Бачкопаланчана те су се многи одазвали апелу за помоћ. 


Истог дана када је на нашем порталу емитован прилог са Лајошем, хуманитарца Бранка Арваиа контактирали су многи који су уплатили новац, донели храну и друге ствари неопходне за живот. Како је и сам Лајош испричао, његов највећи проблем био је то што нема личну карту ни здравствену књижицу, а самим тим не може да поднесе захтев за пензију. Међутим, и то ће ускоро бити прошлост.

Запослени у бачкопаланачком Центру за социјални рад и Полицијској станици максимално су се ангажовали да реше неопходну папирологију и лична карта ће ускоро бити готова. Након тога, све ће бити лакше, јер сваки следећи документ је могуће добити уз личну карту.

Све време уз њега је Бранко Арваи, човек великог срца који је покренуо групу Помоћ од срца Бачка Паланка, у оквиру које, заједно са армијом хуманих људи, помаже Лајошу, али и бројним другим грађанима општине Бачка Паланка који живе у тешким материјалним условима.

Сви који могу и желе на било који начин да помогну онима који тешко живе, болеснима, материјално и социјално угроженима, могу да се јаве Бранку путем телефона 060/8080-329 или преко Фесјбук групе Помоћ од срца Бачка Паланка јер како нам каже Бранко, све је више оних којима је помоћ потребна.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here