Матурски сусрет гимназијалаца

У Бачкој Паланци

Извор: Недељне новине

БАЧКА ПАЛАНКА – Пета генерација бачкопаланачке Више мешовите гимназије матуранти 55/56 године ове године нису испунили обећање: „Састанак сваке задње суботе у мају“.


– Али не предајемо се лако. Имали смо одважну представницу која рече: „Традиција сусрета се мора одржати по сваку цену. Ја ћу изаћи па дошо ко или не“. Даница Тркуља, рођена Карановић, пензионисани просветни радник. Ове суботе 27. маја била је заступник свих који нису могли да дођу. Зато ЈА као дописник сваке године дајем себи за право да Даницу прогласим за шампиона наше генерације за очување традиције матурских сусрета. Поносни смо што смо дочекали 67 година од матуре, али постоји мало наде да ћемо се срести 2024. године. Има још 12 некадашњих ученика, 8 жена и 4 мушкарца. За 3 жене које су смештене у домовима за старе нисмо сигурни јер не можемо да дођемо до података.

– У овом, можда последњем, писању о нашој генерацији желим да се захвалим свим професорима, одличним педагозима, који су нас извели на прави пут живота. На заједничкој фотографији по завршеној гимназији пише: Састанак 1966. године. Пред нама се указала визија живота шта ће бити за 10 година: факултет, оснивање породице, запошљавање… Много мисли о томе како треба одабрати прави пут. Неки су постали успешни у медицини, неки у економији, праву, просвети и спорту. Сви добри у каријери, добри људи, међусобно добри пријатељи. Заувек.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here