Настављају се посете и дружења у Геронтолошком центру

Обележавање Дечије недеље и Месеца старих у Геронтолошком центру у Бачкој Паланци

307
Фото: Геронтолошки центар Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – У Геронтолошком центру Бачка Паланка настављају се активности, посете и дружења, којима се обележава Дечја недеља и октобар – Месец старих.


Тако су у току ове недеље Геронтолошки центар, по традицији, посетили активисти Црвеног крста. Они редовно, у оквиру манифестације „Сунчана јесен живота“, код корисника услуга установе, спроведу акције мерења крвног притиска и мерења шећера у крви. У установи су затим уприличена дружења са децом и васпитачима бачкопаланачког вртића „Лотус“. Малишани су уживали са нашим најстаријим суграђанима у креативном изражавању, уз помоћ радних терапеута Геронтолошког ценра Бачка Паланка, разговарали су о јесењим активностима, спремању зимнице и лепотама овог годишњег доба.

Занимљив простор за ово међугенерацијско дружење била је и сала за физикалну терапију установе, као и део дворишног простора Геронтолошког центра где се смештене животиње – породица патуљастих коза. За наше најмлађе суграђане из школе „Херој Пинки“ у току овонедељне посете посебно је било пријатно под салетлом, уз игру билијара.

Док трају лепи октобарски дани, настављају се посете и дружења у Геронтолошком центру Бачка Паланка, а све у оквиру традиционалне манифестације „Сунчана јесен живота“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here