Одржан семинар „Деловање у несрећама“ у Бачкој Паланци

У организацији Црвеног крста Војводине

Извор: Црвени крст Бачка Паланка

У организацији Црвеног крста Војводине, у одмаралишту Црвеног крста Бачка Паланка у Багремари, од 24.11. до 26.11. одржан је семинар „Деловање у несрећама“.


Учествовали су волонтери из организација Црвеног крста са територије Војводине.

Извор: Црвени крст Бачка Паланка

Помоћ угроженим људима и очување достојанства људи у несрећи је један од главних циљева организације Црвеног крста. Спасавање и заштита живота и побољшање опоравка након несрећа и ванредних ситуација је и први стратешки циљ у Стратегији 2020 Међународне федерације друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца.

Стандардизован програм обучавања омогућава да волонтери из различитих организација Црвеног крста стекну иста знања и вештине. Њихове улоге и задаци, као чланова јединица оперативних организација, дефинисане су и улогама Црвеног крста у систему смањења ризика од катастрофа и управљања ванредним ситуацијама са којима сваки полазник мора бити упознат.

Извор: Црвени крст Бачка Паланка

Неке од тема су капацитети Црвеног крста, нивои оперативног деловања унутар мреже Црвеног крста, минимуми Сфере стандарда и технике комуникације. Пружање помоћи угроженим људима, основе магацинског пословања, евакуација и збрињавање и формирање пролазног прихватилишта су такође теме које се обрађују у склопу основне обуке. Предавања, практични део обуке, завршну вежбу, писмени и усмени тест реализују инструктори за деловање у несрећама заједно са кандидатима за инструкторе из ове области.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here