Операције срца у Нишу – Листе чекања више не постоје

Екипа коју би требало одликовати - Лекари из Ниша!

165

Захваљујући спремности лекара кардиохирургије да раде и викендом, бесплатно, у УКЦ Ниш више се не чека на операцију срца. Операције које су се прошле године чекале три до четири, а некада и шест месеци, више се неће чекати, најавио је Драган Милић директор Клинике за кардиохирургију.


„Листе чекања од данас на нашој клиници не постоје и ниједан пацијент који прође анестезиолошку амбуланту неће чекати операцију дуже од 5 до 15 дана“, поручио је Драган Милић директор Клинике за кардиохирургију УКЦ Ниш у објави на Фејсбуку.

Операције које су се прошле године чекале три до четири, а некада и шест месеци, више се неће чекати, најавио је он.

После скоро 100 дана рада и 12 узастопних радних викенда, нема више листе чекања за кардиоваскуларне операције, па се клиника враћа у редован режим рада, јавља Југпресс.

Милић је истакао да је у протеклих 100 дана урађено 248 операција, а прошле године за исто време 117. Само је у марту ове године урађено невероватних 98 операција. Број хоспитализованих болесника у прва три месеца прошле године био је 145, а ове чак 353. Број амбулантних прегледа за период јануар-март ове године износио је 3.014, а прошле године 1.467, истакао је Милић.

Све те резултате у 100 дана постигла је иста екипа људи са истим или чак нешто мањим бројем извршиоца у односу на прошлу годину и то говори све о повећаном обиму посла који су запослени на овој клиници имали, рекао је Милић. Смањен је број анестетичара, хигијеничара и болничара у односу на прошлу годину, констатовао је, што потенцијално може озбиљно угрозити резултате рада. Такође, у Клиници готово да и нема постоперативних инфекција.

„Поносан сам на целокупно особље клинике које је истрајно и пожртвовано издржало овај екстремно јак темпо рада и испунило дато обећање да ће елиминисати листе чекања. Пошто рад викендом није био плаћен, доказали су да постоје важније ствари од новца – а то је брига за пацијента“, закључио је Милић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here