Гајдобра поносна! Херцеговац пружио сјајну борбу против великог Партизана

Понос!!!

1105

Кошаркаши Партизана савладали су екипу Херцеговца из Гајдобре у четвртфиналном мечу Купа Радивоја Кораћа резултатом 92:67, по четвртинама 14:13, 23:16, 27:19, 28:19.

Десило се оно што је био случај остатак овог Купа, видели смо велику борбу од самог почетка утакмице. Екипа Херцеговца је од почетка меча нападала свим снагама.

Треба бити искрен и рећи, видела се трема код играча екипе из Гајдобре, али су упркос томе успели да пруже изванредан отпор и да намуче прописно црно-беле. До те мере да је Партизан на крају прве четвртине водио свега поен разлике.

Друга деоница је показала неко друго лице оба тима. Лош старт Партизана се претворио у добру одбрану, а пробудио се Балша Копривица, који је кренуо да игра веома пожртвовани за тим и ухватио за првих 20 минута укупно осам скокова, поделио четири рампе и уписао девет поена.

Тим Херцеговца је све теже налазио решења у нападу, улазили су у проблеме са креацијом напада, натерани су били на индивидуална решења, што против квалитетне одбране Партизана није било добро по њих. Напади су трајали све дуже, а реализација је била све гора.

Наставак меча, трећа четвртина била је у црно-белој ноти, Гајдобра није успела да одбрани ништа, а Партизан је долазио до све лакших и лакших позиција. Отворени шутеви за три поена, лака протрчавања и остало.

Била је ово четвртина у којој је доминирао Камински, док је прве поене постигао успавани Кевин Пантер. У тиму Херцеговца се нико није посебно истакао, чак је деловало да су у потпуности одустали у моменту када је ривал повео 20 поена разлике.

У последњој четвртини видели смо шутерску рапсодију оба тима, мада доста је Партизан био расположенији. Димић је за екипу из Гајдобре пужио заиста добре минуте, али црно-бели су веома доминантно шутирали.

На крају самог меча могли смо донети закључак да смо гледали једну веома лепу и атрактивну утакмицу са обе стране. Гајдобра мора да буде поносна на своје момке јер нису дошли на мегдан Партизану са намером да само изгубе. Дошли су да се боре и то су успели.

Најкориснији појединац меча за Партизан био је Балша Копривица са 13 поена и 14 скокова, као и пет рампи. Вукчевић је шутерски био расположен са 15 поена, Ледеј је постигао 12, Аврамовић 11 и Трифуновић 10 поена. Камински је додао 11 поена.

У екипи Херцеговца најбољи појединац је био Марић са 14 поена и пет скокова, а двоцифрен је био и Димић са 14, као и Брекић са 10 поена.

Црно-бели ће свој полуфинални меч одиграти против екипе Војводине, која је претходно направила изненађење и савладала Мегу убедљивим резултатом.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here