Последице од невремена се и даље отклањају

Обровац - Олујни ветар је прошао, а последице су остале.

Извор: Недељне новине

ОБРОВАЦ – Свима је познато да је нашу општину 19. и 21. јула погодино страшно невреме, тзв. суперћелијска олуја.


Од овог невремена нема куће која је у мањој или већој мери није оштећена. Највише су оштећени кровови кућа, а на све то велики проблем је што су куће прављене пре 30 и више година па поједини суграђани и даље не могу да покрију своје кровове услед недостатка црепова. Тих дана није постојала особа која је била слободна, а поготово мајстори, сви су учествовали у отклањању последица олује.

Бројни су воћњаци који су поломљени, а плод уништен. Њиве су уништене многима, поготово кукуруз који је поваљан и поломљен. Пластеници су уништени такође многима, али поготово Бранку Максимовићу. У овој неприлици Борисав Поповић је омогућио да се све поломљене гране од невремена одлажу на његовом поседу. После ове несреће Обровац су обишли председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница, комисије из Општине Бачка Паланка, грађевинска, комунална екипа, представници Јавног предузећа “Стандард”, али и представници Католичке цркве из Бачке Паланке.

Католичку цркву, која је посебно оштећена посетили су и чланови бискупије из Суботице, међутим нико није предлагао никакве мере за отклањање последица. Врло је угрожена безбедност грађана на пролазима поред Католичке цркве, притом ту се налази и паркинг и аутобуска станица, која је такође уништена при невремену, а паркинг је опасно користити услед могућности даљег обрушавања цркве. Мере у смислу обележавања кретања су предузете, али то није довољно. За решавање ових проблема Савет МЗ Обровац нема ни могућности ни средстава.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here