Спектакуларна епизода Потере – одбранио 1,5 милиона динара, па донирао освојену суму!

461
Фото: Printscreen/RTS

Најновија епизода „Потере“ оставила је гледаоце поред малих екрана без текста. Такмичари убедљивом победом над трагачицом Милицом освојили 1.740.000 динара, а оборен је и рекорд највише појединачно одбрањене суме у овом квизу.


Наиме, студент Вељко Котлаја у заједничку касу донео је чак 1.500.000 динара, а потом по завршетку финалне потере одушевио изјавом да ће свој део освојене суме донирати у хуманитарне сврхе!

Милица Јокановић, принцеза од знања, била је изузетно расположена те је такмичаре стављала пред велике дилеме, изазивајући их понуђеним сумама које се ретко виђају у овом квизу. Ипак, колико год примамљиве да су биле, нису се сви определили за њих, а да ли су се на крају покајали или не, остало је тајна.

Први се у Потеру упустио Милан Рашевић из Шапца, који иако „мајстор свих заната“ није успео да од Милице одбрани суму од 90.000 динара коју је освојио у првој игри. Такав почетак међутим, није обесхрабрио преостале такмичаре, па су се тачни одговори непрестано низали све до последње секунде финалне потере.

Бранислав Тодорић из Београда, коме је ово био други сусрет са Милицом, својом биографијом инспирисао је трагачицу да запева чувене стихове: „Радим у руднику, живот ми није лак“ – и понуди му као вишу суму невероватних милион динара динара.

Ипак, Бранислав, није желео да ризикује, те се одлучио да покуша да одбрани освојену суму од 105.000 и у тој намери и успео.

Убрзо му се у „победничком тиму“ придружио и Слободан Булатовић из Старе Пазове који је након сјајног наступа у првој игри са чак девет тачних одговора, упркос примамљивој понуди у виду 1.350.000 динара, решио да у заједничку касу пренесе освојених 135.000 динара.

Када је на сцену ступио Вељко Котлаја, студент историје пореклом из Прибоја, наступио је неочекивани обрт и незаборавно финале овог популарног квиза. Упркос томе што се, како је сам рекао, није нарочито добро снашао у првој игри, освојивши 60.000 динара, све присутне, али и гледаоце изненадио је храброшћу да прихвати горњу понуђену суму од рекордних 1.500.000 динара.

Занимљиво је да је Вељко, све до самог краја квиза и победе над Милицом, био убеђен да је тако нешто немогуће и да ће најпре њега, а потом и цео тим трагачица успети да стигне. Ипак, са свега једним нетачним одговором, придружио се остатку екипе у финалној игри.

Феноменално знање такмичари су показали и у завршној рунди, освојивши чак 22 корака предности у односу на Милицу, која је након два враћања уназад до истека времена успела да оствари тек 10 корака на путу до победе. Да је била свесна тежине изазова пред собом потврдила је и сама поручивши тројици такмичара: „Браво екипо, ја сам овде сад у улози статисте.“

Оно што је на самом крају појачало утисак овакве незапамћене епизоде, јесте и тренутак када је један од такмичара, Вељко Котлаја, на питање водитеља како ће потрошити освојену суму, изјавио да ће свој део освојене награде донирати за лечење двогодишњег дечака Тодора Стојановића из Ниша, који се налази на лечењу у иностранству.

Честитамо овом јаком тиму, као и Вељку на његовом хуманом гесту!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here