Штићеници Дечијег села и деца из хранитељских породица на одмору у Чању

Пут мора кренуло је 21 дете из Дечијег села и 11 деце из хранитељских породица Центра за социјални рад општине Бачка Паланка

Извор: Центар за социјални рад

У периоду од 09. до 19.06. штићеници Дечијег села “Др Милорад Павловић” из Сремске Каменице, са својим васпитачима и деца из хранитељских породица, корисници услуга Центра за социјални рад општине Бачка Паланка, заједно са својим хранитељима, боравили су на едукативно-рекреативном одмору у Чању, у Црној Гори.


Пут мора кренуло је двадесет и једно дете и три васпитача из Дечијег села, а из хранитељских породица Центра за социјални рад општине Бачка Паланка једанаесторо деце, пет хранитеља и два стручна радника.

Њихов боравак на мору организован је под покровитељством Владе Војводине и Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправнос полова. У време боравка у Чању децу је посетио Покрајински секретар за социјалну политику, Предраг Вулетић. Са децом се дружио и ослушкивао њихове потребе. Време проведено са децом, хранитељима и васпитачима красили су искрени дечији осмеси и радост.

Дане на мору провели су у купању, игри и склапању нових пријатељстава са децом из Дечијег села. Кући су се вратили испуњени новим доживљајима, искуствима и сазнањима. До неког наредног дружења захваљујемо се Покрајинском секретару који је препознао потребу наше деце у хранитељским породицама за заједничке активности са децом из Дечијег села на овом летовању. Едукативно-рекреативни одмор реализован је на обострану радост деце, њихових хранитеља и стручних радника Центра за социјални рад Бачка Паланка.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here