Светислав Ристић – Цике донирао цреп

Делимично откривени кров Месне заједнице „Стари град“, покривен радном акцијом

Фото: М.Ђ. Кременовић

БАЧКА ПАЛАНКА – Незапамћено невреме које је погодило Бачку Паланку, али и друга места 19 и 21. јула, оставило је трага и на згради Месне заједнице „Стари град“.


Времешна „стара дама“, највећа оштећења претрпела је на крову, који је остао без више од сто бибер црепова. С обзиром, да је ову врсту црепа раније, а посебно сада, тешко наћи у продавницама грађевинског материјала у помоћ је прискочио Светислав Цике Ристић.

Наиме, овај становник старог дела Бачке Паланке, без размишљања је поклонио 150 црепова месној заједници „Стари град“ како би она залечила „ране“ на згради, која се налази у дубокој старости.

– Након свега што се догодило, у нашем граду, као и у целој општини направили смо радну акцију 28. јула како би санирали последице незабележене временске непогоде на овим просторима. Окупили смо волонтере који су се без речи прихватили посла и кренули смо у акцију. Најпре смо набавили цреп, потом окупили екипу људи и почели да радимо.

– Сви који су дошли да раде на овој акцији, дали су свој допринос њеној успешности. Цреп је ишао из руке у руку, све док и последњи, није постављен на кров. Не бих никог посебно да истичем, сваки учесник акције дао је свој допринос њеној успешности. Цреп је замењен у најкраћем могућем року, па смо на тај начин заштитили зграду одњеног пропадања – каже Бошко Вуковић, секретар МЗ „Стари град“.

У акцији су учествовали Тодор Јергић, Стојан Бороцки, ГоранПознанов,Драгослав Јергић, Урош Живић, Јован Којић, Зоран Баћина, Бошко Вуковић, Тихомир Кузман и Владимир Ђуришић. Акцију је подржао, ДОО „Ћосић“ из Бачке Паланке.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here