Комуналије ипак не поскупљују

Општинско веће у среду (02.08.) није дало сагласност на корекцију цена комуналија

БАЧКА ПАЛАНКА – Иако је директор ЈКП „Комуналпројект“ Ђуро Шкрбић пре двадесетак дана на Скупштини општине најавио поскупљење основних комуналних услуга од 1. августа, Општинско веће у среду (02.08.) није дало сагласност на корекцију цена комуналија.


Разлог је недавна суперћелијска олуја и невоље грађана са санирањем штете, а локална самоуправа није желела да их додатно оптерети.

Председник Општине Бранислав Шушница је на почетку обраћања изјавио саучешће породици трагично настрадалог дечака Александра Мијаљковића који је у понедељак изгубио живот од струјног удара.

– Сада је најмање битно да ли ће цена воде бити 1,2 или 100 динара, рекао је Шушница и додао да се људски животи не могу вратити.

– Бачка Паланка је у овој олуји изгубила два живота, а нисмо дозволили ни поскупљење гаса када су сви дизали цене. Ово је нешто што нас је закон приморавао и директор „Комуналпројекта“ је на Скупштини општине најавио поскупљење, али онда је дошла олуја и огромна штета на приватним објектима.

Чланови Општинског већа су дали сагласност на измену Програма комуналних радова ЈКП „Комуналпројект“ за ову годину. Измене је образложила Јелена Којић из овог предузећа.

– Коригован је број извршења одређених послова и на тај начин смо се делимично приближили годишњем плану комуналних радова. Износ за укупан Програм комуналних радова је основном одлуком о буџету Општине увећан за нешто мање од 14,9 милиона динара, навела је Јелена Којић.

Усвојен је и извештај о извршењу општинског буџета за период јануар – јун 2023. године. Како је рекла руководилац Одељења за финансије и буџет Маја Пилиповић општинска каса је у првих пола године остварила приходе 34,36 одсто, а с друге стране расходи су 33,53 одсто.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here