6. протест – Зашто Шушница и остали требају да одговарају?

"Ваши захтеви су умерени. Они су реални. Они траже одговорност. Објективно, оних који су одговорни за то што је допринело трагичним догађајима у Бачкој Паланци".

БАЧКА ПАЛАНКА – У  недељу (07.08.) од 19 часова, одржан је 6. протест за смену Бранислава Шушнице и  осталих одговорних за нечињење у санацији последица невремена које је задесило општину Бачка Паланка. Протест је и овог пута одржан испред зграде Општине Бачка Паланка.


Између осталих на протесту је говорио и Саво Ђурић – судија апелационог суда у Новом Саду у пензији, бивши члан Високог савета судства и члан Центра за правосудна истраживања у Београду. Он је навео да ће су у Бачкој Паланци уставна права и слобода угрожени. Навео је да сви они који злоупотребљавају чињенице да треба да живимо у демократској, савременој држави Србији, треба да одговарају и сви ће одговарати, пре или касније.

„Ваши захтеви су умерени. Они су реални. Они траже одговорност. Објективно, оних који су одговорни за то што је допринело трагичним догађајима у Бачкој Паланци. А то је Општински штаб за ванредне ситуације. Тим горе што је председник општине на челу тога штаба и тим горе што се није прихватио разговор о одговорности, било каквој и било кога. Не може се избегавати одговорност ако сте на власти“ – изјавио је Саво Ђурић.

Комшија породице, Мирослав Тубаковић, говорећи пред окупљеним грађанима рекао је да је и он данас био са премијерком.

„Рекао сам јој да од овога нећемо одустати и да тражимо одговорност. Она је рекла да неко мора да одговара, а ја сам рекао „не неко, него одговорни“. Рекао сам и да тражимо оставку руководства општине. Рекао сам јој да пренесе и председнику Вучићу да ми нећемо одустати“, навео је Тубаковић.

„Протести се настављају и одржаваће се сваког дана од 19 часова. Позивам све људе да нам се придруже“ – рекао је Тубаковић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here