У 2021. ујединили нас малишани који воде животну битку

Грађани показали да заједно могу да помере границе 

200
RTV, ilustracija

У години коју је обележила пандемија, многи су имали и веће проблеме од борбе против вируса. Они су пробудили најбоље у нама – ујединили су нас, у жељи да им помогнемо да се изборе са животним недаћама, преноси РТС.


Многи грађани, спортисти, глумци и друге јавне личности поново су показали да имају велико срце.

Грађани Србије показали су да заједно могу да помере границе. А ујединили су нас најмлађи – Огњен, Гаврило, Вања, Лана, Аника, Миња, Софија у борби за лек, за живот. И славили смо живот.

„Пресрећни смо што ће Гаврило примити ту терапију за коју верујем као и лекари да је то права терапија за њега. И верујемо да ће Гаврило имати срећно и радосно детињство како заслужује свако дете“, каже Невена Ђурђевић, Гаврилова мама.

Навијали смо за пласман Орлова на Светско првенство у Катару, а они су милион евра донирали у хуманитарне сврхе за лечење болесне деце.

Због оболелог дечака Немања Николић је пешачио од Краљева до Косовске Митровице, а кућу за лечење петоро малишана донирао је Славољуб Ристић.

„Награда заправо припада тимовима људи који су са мном радили и помагали Софији и Мињи и касније другој деци. То је ветар у леђа. Тешко је емоције су велике али када видите да вас неко подржава, да вас неко гура онда је и нама лакше што радимо“, истиче Ристић.

Према оцени Вечерњих новости, међу најплеменитијима је и Мирољуб Милановић, оснивач фондације која носи име његовог сина Марка страдалог у саобраћајној несрећи. Организовали су постављање лед-семафора и заштитних ограда, помагали талентованим ђацима, школама и социјално угроженима.

„Обавезујуће је за нас да радимо више и боље и мислим да ћемо успети да манифестацијом ‘Спасимо децу у саобраћају’ успети да спасимо бар један живот у Крушевцу, а и шире“, каже Мирољуб Милановић.

Неки су ризиковали сопствени живот да би спасли туђи. Марко Антић је због једне девојчице скочио у хладни Бегеј. Павле Гавура с пријатељима извукао је девојчицу из стана у пламену.

Посебно признање за оне који свакодневно, без одмора, спасавају животе оболелих од короне – за лекаре и медицинско особље. У тој борби, и многи од њих изгубили су битку са опаким вирусом.

„Дуго и упорно неко ради да се дух заједништва утиша и замени духом гледај себе, свака мисао оплића и нико не одоли себе ухвати у телефону и једино за то има времана и што нам се још није смучило“, рекао је Матија Бећковић.

У духу заједништва наставимо и ову годину. Помозимо деци оболелој од рака. Сваки преглед песме „Дете од снова“ и порука на број 7175 доноси помоћ за њихово лечење.


Када су у питању грађани општине Бачка Паланка, они су посебно помагали маленој Ленки Жутковић из Бачке Паланке и Миленку Јовину из Обровца. За Ленкин осмех потребно је сакупити велику суму новца, а у 2021. години грађани, у сарадњи са великом бројем институција и установа, организовали су низ хуманитарних акција да би помогли у сакупљању новца.

Миленко Јовин, сасвим случајно је сазнао да болује од тешког облика леукемије, а његови суграђани нису чекали много – одмах су организоване хуманитарне акције. На већини хуманитарних акција на територији општине Бачка Паланка током 2021. године, новац се сакупљао и за Ленку и за Миленка.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here