Uspeh mladih gitarista na Vojvođanskom festivalu

Klub klasične gitare "Akord"

269

O uspehu svojih učenika, za „Nedeljne novine“ govori Marko Šalić, predsednik Kluba klasične gitare „Akord“:

– Tokom oktobra i novembra je u Novom Sadu održan 14. Vojvođanski festival klasične gitare. Koncerti i seminari su održavani na više lokacija i u skladu sa aktuelnim propisima vezanim za ovakve događaje. Završnica festivala je bilo takmičenje „dr Jovan Jovičić“, koje se ovog puta odvijalo tako da su takmičari slali svoje video snimke (po propozicijama snimci su morali imati određenu rezoluciju, nije se smela pritiskati pauza između kompozicija…). Svi snimci su sortirani po kategorijama i u nedelju 29. novembra od 13 sati su prikazani javno na sajtu Asocijacije gitarista Vojvodine (www.agv.org.rs). Nakon prikazanih svih kategorija žiri je u 19 sati objavio svoje odluke.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

– U dve kategorije nije dodeljena Prva nagrada, a jedna od njih je i Revijalna kategorija u kojoj su se takmičili i dvoje Bačkopalančana, članova Kluba klasične gitare „Akord“. To su Gavrilo Abrić (Druga 1 nagrada sa 90 bodova) i Stefan Radoš (Druga 2 nagrada sa 89,25 bodova). Gavrilo je već učestvovao više puta i osvajao i Prvu nagradu, dok je Stefanu ovo drugo takmičenje i za samo jednu nijansu je slabiji nego 2019. godine kada je bio Druga
1 nagrada. Zadovoljan sam rezultatima, istakao je Marko Šalić, s obzirom na sve okolnosti koje nas prate ove godine.

Ovo je takmičenje trebalo biti održano u aprilu, pa je odlagano više puta, da bi se održalo na ovaj način. Za april se spremalo troje takmičara iz „Akorda“, ali kako je bilo dosta prekida u radu jedna takmičarka je odustala u međuvremenu. Pred klubom je i Novogodišnji festival klasične gitare 2020. koji se ove godine, skoro da je sasvim sigurno, neće moći održati na način na koji je održavan prethodnih godina. Da podsetimo nosioci festivala su imali 2 koncerta pred publikom.

– Bilo je i ranijih godina uspona i padova, pa ćemo pokušati ove godine da se prilagodimo situaciji i spremimo video nastup naših članova i da održimo tradiciju. Obratićemo se našoj publici preko našeg YouTube kanala i preko društvenih mreža i pokušati da donesemo dašak pozitivnog duha u našu mračnu svakodnevnicu, rekao je na kraju Marko Šalić.


Pogledajte: Bačka poražena na Marakani (VIDEO)

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here