Захвалница „Мајчином крилу“ за дугогодишњи хуманитарни рад

Припадници прве бригаде копнене војске Србије у Новом Саду доделили су захвалницу за дугогодишњи хуманитарни рад и одличну сарадњу са овом јединицом.

Извор: Недељне новине

Удружење жена „Мајчино крило“ из Бачке Паланке добро је познато по свом хуманитарном раду још од ратова 90-тих година када су храбре баке помагале нашу војску на ратишту и слале им хуманитарну помоћ, као и нашим избеглицама и народу који је остао на северу Косова и Метохије.


Крајем прошле године је удружење „Мајчино крило“ новогодишње празнике провело у друштву припадника прве бригаде копнене војске Србије у Новом Саду где су добиле и захвалницу за дугогодишњи хуманитарни рад и одличну сарадњу са овом јединицом. Захвалницу им је уручио лично бригадни генерал Зоран Насковић.

– Хвала им што не заборављају оно што смо чиниле уназад више од тридесет година, каже Јованка Ајдер из Удружења „Мајчино крило“ и додаје: – И дан данас смо увек уз нашу војску и чинићемо све што су радиле наше мајке у Другом светском рату, а то им је касније у мирнодопско време признао и председник тадашње СФРЈ Јосип Броз Тито.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here