Играчка Станиславе Роквић најбоља друштвено одговорна играчка

"Играчке са сврхом" препознају играчке које имају двоструку сврху – потпомажу дечји развој, али су и друштвено одговорне

Фото: Приватна архива

У среду 14.12. у „Музејчићу“ Дома Јеврема Грујића у Београду, по други пут заредом, проглашене су најбоље друштвено одговорне играчке у Србији, „Играчке са сврхом 2022“. Играчка едукативног центра „Полетарац“ из Бачке Паланке добила је титулу и жиг „Играчке са сврхом“.


Ову титулу додељује удружење „Жуте Паталоне“, а „Играчке са сврхом“ препознају играчке које имају двоструку сврху – потпомажу дечји развој, али су и друштвено одговорне.

Титулa играчке са сврхом се потврђује добијањем специјалне дипломе „Играчка са сврхом“, као и дигиталног потписа. Све три победничке играчке остају као стална поставка у „Музејчићу“.

„Част ми је што сам се за ово кратко време израде и осмишљавања дрвених играчака као неком допунском делатношћу Полетарца нашла у кругу са тако квалитетним произвођачима играчака у Србији. Одабиром правих играчака помажемо развоју детета, а тиме и читавог друштва. Препознавањем и одликовањем играчака које разумеју и помажу дечији развој дајемо пример како можемо да утичемо на развој и добробит човечанства у целини“, изјавила је за БАП Вести власница Едукативног центра „Полетарац“ Станислава Роквић.

Фото: Приватна архива

Тим почасних селектора ове године:

  1. Бранислава Цонић, оснивач Дома Јеврема Грујића у оквиру кога се налази „Музејчић“;
  2. Ержебет Бедросиан, председница Монтесори друштва Србије;
  3. Марија Ршумовић, оснивач Едукативног кабинета и ауторка блога „Питајте дефектолога“;
  4. Др Отилија Велишек Брашко, професор Високе школе струковних студија за образовање васпитача Нови Сад;
  5. Снежана Милановић, оснивач Центра за корективну гимнастику и Сензоријума – кабинета за рану интервенцију и сензорну интеграцију;
  6. Сунчица Максимовић, ауторка серијала „Земља родитеља“ на РТС-у;
  7. Др Татјана Вукомановић, педијатар и уредница портала „Мој Педијатар“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here