Победник – Ања Мајић

У младеновљанској основној школи "Бранко Ћопић" одржана 15. "Школовизија"

Традиционално музичко такмичење ученика школе „Бранко Ћопић“ које је утемељено 2007. године, одржано је и ове године.


Вреди истаћи, да ово занимљиво музичко такмичење ученика школе из Младенова, није одржано само једне године од свог оснивања – 2020. због пандемије корона вируса. У овогодишњој „Школовозији“ учествовали су ученици од првог до седмог разреда, а место одржавања био је хол школе.

Реч је, иначе о јединственом пројекту у оквиру основних школа, кој је осмислио Обрад Ивковић наставник музичког у овој школи. За овогодишњу „Школовизију“ било је пријављено двадесет осам учесника, а сви они су се и појавили на музичкој позорници.

Након доста занимљих и квалитетних наступа девојчица и дечака, трочлани жири у саставу Сања Убовић из КУД–а „Др Младен Стојановић“ Младеново, Горана Грбић, трострука победница „Школовизије“ и Снежана Бјелић васпитачица, имао је пуне руке посла. На крају рада, чланови жирија су прогласили три најуспешнија такмичара, којима су уручене симболичне награде.

– Ласкава титула, првог гласа овогодишње „Школовизије“ припала је Ањи Мајић за интерпретацију песме „Расти, расти, мој зелени боре“. Друга је била Дијана Адамовић, која је отпевала песму под називом „Еј драги, драги“, док се на треће место пласирала Софија Докић, која је извела нумеру „Мојој мајци“. Специјална награда за најбољи уметнички утисак, припала је Милици Кајтез, за извођење песме под називом „Туго несрећо“. Награда, такође специјалн додељена је Луки Мандићу за интерпретацију композиције „Авиону, сломићу ти крила“ – каже Обрад Ивковић, наставник музичког у ОШ „Бранко Ћопић“.

Како смо успели сазнати, наредна 16. „Школовизија“ биће одржана крајем следеће школске године у ОШ „Бранко Ћопић“. Њени организатори се надају да ће она имати већи број учесника од овогодишње.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here