Осмаци, да ли сте спремни? Ускоро проба мале матуре

Пробна мала матура за осмаке заказана је за 22. и 23. март.

Фото: Pixabay

Пробна мала матура заказана је за 22. и 23. март. Тада ће се вршити провера знања на три теста – из српског, односно матерњег језика, математике и предмета по избору.


За трећи тест ученици бирају један од пет предмета – историје, географије, физике, хемије и биологије.

Проба завршног испита се организује сваке године и то је прилика да се ученици упознају са свим процедурама које их чекају у јуну, али и да провере своје знање, како би у периоду до завршног испита, који ће се одржати од 17. до 19 јуна, могли да науче градиво из области у којима су били “слабији“ на пробној матури.

Предвиђено је да ученици тест из математике полажу 22. марта од 12 до 14 часова, док се тест из српског и предмета по избору полаже 23. марта од 9 до 11 сати, односто 11.30 до 13.30 часова. Са резултатима пробног испита биће упознати ученици и родитељи, а након пробе мале матуре ученици ће имати прилику да се предомисле и промене изборни предмет. То ће моћи да учине од 8. до 11. априла у својим основним школама.

Према школском календару за 2023./24. годину мала матура одржаће се 17.,18. и 19. јуна. Првог дана радиће се тест из српског, односно матерњег језика, други дан се полаже математика, док је трећи дан резервисан за изборни предмет.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here