Феникс у гостима однео важну победу

Обезбедили пролазак у други круг такмичења

Фото: КК Феникс

Кошаркашки клуб „Феникс“ је претходни викенд одиграо само једну утакмицу. Играла је генерација 2009. годиште, гостујући у Новој Пазови.


Та утакмица је била веома битна за ову генерацију јер је добар резултат гарантовао пролаз у други круг такмичења. Значај утакмице није омео играче Феникса да одлично отворе овај меч.

Од почетка су играли добру одбрану и имали су добра решења у нападу па су повели са 13:2. У последња два минута домаћини узвраћају са бољом игром и успевају да смање предност на 13:11. Након тога се у другом делу водила изједначена борба, Феникс је константно био у минималној предности до последња два минута. У наставку, Феникс боље игра и подиже предност на 33:23.

Поново домаћини не одустају и успевају да смање предност на 45:43, али опет крај четвртине је одлучујући за Феникс – имају више концентрације и стрпљења па поново подижу предност на највећу предност од 55:43. Почетком последње четвртине, због повреда и проблема са личним грешкама домаћин успева поново да смањи предност на 65:61. Ипак, Феникс до краја успева да исконтролише ритам и сигурном игром успевају да приведу утакмицу крају и остваре врло важну победу са резултатом 70:64.

Успели су тако да изборе пласман у други степен такмичења.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here