Тијана Дорошки из Пивница добитница стипендије Фондације „Евро за знање“

Уручено шеснаест стипендија по 120.000 динара најбољим ученицима и студентима из Србије

У Косјерићу је протеклог викенда уручено шеснаест стипендија по 120.000 динара најбољим ученицима и студентима из Србије. Била је то десета јубиларна додела Фондације „Евро за знање“.


До сада је ова фондација поделила 120 стипендија које се дају неповратно, а нови стипендисти су ученици: Вељко Ђурић из Ниша, Наталија Пантић из Деспотовца, Лазар Живковић из Владичиног Хана, Марија Обрадовић из Ваљева, Тијана Дорошки из Пивнице/Бачка Паланка, Страхиња Тривковић из Београда, Огњен Матић из Косјерића и Игор Лазаревић из Јелакца код Александровца.

Студентске стипендије додељене су: Исидори Бурмаз из Врњачке Бање, Војку Мишевићу из Акмачића/Нова Варош, Михаилу Мирковићу из Београда, Владани Петковић из Ниша, Јелисавети Алексић из Смедеревске Паланке, Дарији Дражовић из Београда, Илији Думић из Сјенице и Марији Поповић из Ужица.

Пред бројним гостима из многих крајева Србије Миленко Васовић председник УО Фондације је објаснио да се новац обезбеђује од донација грађана, као и да ова организација има подршку и десетак колектива.

„Наша Фондација је диван пример како се око једне идеје могу окупити различити људи из разних слојева, разних занимања и старосне доби. Иза ње не стоји никаква моћна компанија, нити богати појединац, њена снага су обични, најчешће просечни грађани који својим малим месечним прилогом чине велико дело. Србија је пуна успешне деце, наши стипендисти су данас лекари, програмери, докторанти или студенти на престижним светским универзитетима. И сем што улажемо у знање ми смо истовремено и једна школа поверење и доброте“, рекао је Васовић.

Управитељ Милан Живковић је за Нову истакао да је и ове године Компанија Минецо обезбедила средства за две студентске стипендије, да су помоћ пружили и Цементара Титан и новосадски Бинекс, а да је наш сународник Јован Бебић послао две стипендије из САД.

Ове године компанија Штраус Адриатик је организовала базар за своје запослене а читав пазар је уплаћен на рачун Фондације.

У суботу увече наш чувени глумац Петар Божовић је одиграо монодраму „Речеми један чоек, ћераћемо се још, кад будем млађи“, а читав приход је донирао Фондацији.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here