Брнабић: Влада до 6. маја

Oво су најозбиљнији избори до сада

ФОТО: BETAPHOTO

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће нова влада бити изабрана до 6. маја, када је и рок, и да су избори заказани за 2. јун, „најозбиљни избори до сада“.


„То су избори где опозиција, на све што се дешава Србији гледа као своју прилику. Они имају времена за кампању, али председник државе Александар Вучић апсолутно нема, иако њему људи највише верују, зато што се интереси баве питањима националног”, рекла је је Брнабић за ТВ Прва.

Она је међу питањима од националног интереса којима се Вучић бави, навела и Резолуцију о геноциду у Сребреници.

Брнабић је рекла да „бојкот избора не постоји” и да их нико у опозицији неће бојкотови. „Извукли су се на то да њихови локални одбори могу да кажу где хоће (да учествују) или неће. Нико не бојкотује изборе. У Новом Саду сви иду заједно иу неким другим локалним самоуправама. Тамо где они виде да су слаби они ту неће да изађу јер као фол бојкотују изборе, а тамо где мисле да су мало јачи тамо ће изаћи зато што као тамо не бојкотују изборе. Дакле, не постоји бојкот”, рекла је Брнабић.

Она је навела да је њен „општи закључак” из разговора са опозицијом о изборним условима да се само властима жури и да желе да се спусти тензија у друштву, док се другој страни, како је рекла, „не жури нигде”.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here