Низ од седамнаест златних медаља

Пољопривредно газдинство "Панић" препознају по производима од ароније и лешника

Извор: Недељне новине

Власник ПГ „Панић“ из Бачке Паланке, Ранко Панић покренуо је пре скоро седам година производњу ароније и лешника. Ни сам није слутио да ће за кратко време ово воће из корена променити живот њега и његове породице.


Стрпљиво и упорно радећи, пратећи савремене трендове на тржишту хране, породица Панић је за кратко време постала препознатљива по производима од ароније и лешника. У новембру 2022. године на Међународном сајму етно – хране и пића у Београду ПГ „Панић“ се окитило са два престижна признања. Специјално признање Београдског сајма додељено им је за интегрални кекс са лешником (без адитива), а друго за пекмез са аронијом и шљивом (без шећера и адитива).

Уосталом, о раду овог узорног газдинства најбоље говоре признања – седамнаест златних медаља освојених на сајмовима широм Србије.

– Добијена признања свакако пријају, али и обавезују да наставите и даље да их освајате и стално будете међу најбољима, каже Ранко Панић и додаје: – Сигурно да то није ни мало лако постићи поготово што је конкуренција све јача. На овогодишњем 90. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, изложићемо комплетан асортиман производа нашег газдинства. Један од наших нових производа свакако је интегрални кекс са аронијом.

– Кекс је без белог шећера, арома, вештачких боја и других заслађивача. Овај производ је са „траке“ изашао тек пре два месеца. Биће интересантно видети како ће бити прихваћен на тржишту. Хтео бих и овај пут да истакнем да сам изузетно поносан на матични сок од ароније. Овај сок се показао као веома квалитетан за чишћење организма и стварање имунитета код оних који га конзумирају. Посебно бих истакао сарадњу коју имамо са пословним људима из Новог Пазара, а везана је за прозводњу ратлука. Наиме, код њих долазе врсни мајстори из Турске, по чијој рецептури се прави ратлук. Дакле, сировина и производња је наша, а рецептура њихова. Цела производња ратлука са аронијом и наром, односно ратлука са печеним лешником, заснована је на ручном раду. Наши производи, иначе, могу се пронаћи у одређеним малопродајним објектима у Војводини.

Велики проблем у протеклим годинама за ПГ „Панић“ је представљало сакупљање плодова лешника. Радници који су обаљали овај посао, уз то што су били велики трошак, нису сакупљање обављали на прави начин, па су задавали много главобоље власнику воћњака. Куповином усисивача за лешник, Панић је овај проблем решио, и сигурно да ће у будуће још квалитетније и ефикасније обављати сакупљање плодова лешника

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here