Завршен састанак пољопривредника и премијерке: Нису испуњени захтеви (ВИДЕО)

Чека се даља одлука

283

Састанак пољопривредника и премијерке Ане Брнабић је завршен, али договор о њиховим захтевима није још постигнут.


Пољопривредници су навели да ће после њиховог међусобног договора и одговора Владе Србије на њихове захтеве, који се очекују у нередних сат и по, одлучити о даљим потезима.

Како су рекли након састанка, из Владе су им понудили 535 евра по тони кукуруза, док су паори тражили 700 евра.

Тражили су и да плаћају гориво без акциза, али им је речено да је то немогуће и да ће им враћати 22 динара по литру, али ће бити укинута забрана извоза свих примарних пољопривредних производа.

Пољопривредници захтевају откупну цену сунцокрета од минимум 700 евра по тони, субвенције за гориво, слободан извоз пољопривредних производа, мораторијум и замрзавање кредита, премију за млеко од 15 динара по литри, као и 30 одсто субвенција за ђубриво, а траже и да се прогласи елементарна непогода због велике суше.

Група пољопривредника која је још у Новом Саду, код Бановине, трубила је и турирала како би ставила до знања да су и даље ту и да се неће мрдати док се не испуне њихови захтеви.

Улице у Новом Саду су проходне, али је 90 трактора и даље паркирано дуж Булевара Михајла Пупина. У међувремену „Чистоћа“ је код Бановине поставила контејнере.
Ратари који од уторка протестују испред Бановине у среду ујутру су започели блокаде више саобраћајница у центру. У међувремену, пољопривредницима у Новом Саду су се прикључили и трактористи из Змајева, а у среду увече стигло је још њих десетак из Суботице.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here