„Incanto Industries“ из Челарева друга најбрже растећа компанија у Србији

Приход брзорастућих компанија у Србији порастао на 10,2 милијарди евра

Укупан приход ТОП 1.000 брзорастућих компанија у Србији је порастао са 1,7 милијарди евра у 2020. години на импресивне 10,2 милијарде евра у 2022. години, а најбрже је расла компанија Srbija Ziđin majning из Бора.

Листа Пословних новина из Сарајева заснована је на расту прихода компанија у последње три године и компаније су рангиране према сложеној годишњој стопи раста (Compound Annual Growth Rate, odnosno CAGR).

На челу ове листе 100 брзорастућих компанија у Србији су Serbia Zijin Mininig чији CAGR износи 818 одсто, Incanto Industries д.о.о. из Челарева уз CAGR од 669 одсто (Incanto Industries д.о.о. је интернационална компанија која се бави производњом чарапа) и Александар Градња д.о.о. из Новог Сада чији CAGR износи 638 одсто.

У првих десет се налазе и новосадски Hidroteam Solutions д.о.о. и Tabex д.о.о из села Мачвански Причиновић, Hankook Tire д.о.о. из Београда, ТТ Кабели д.о.о. који је таkoђе из Београда, Цока д.о.о. Вучак Смедерево, Cargochem Solutions д.о.о, Takenaka Europe GMbH огранак Београд.

Кључни сектори који предњаче у овом расту, када је реч о првих 100 компанија са листе, чине готово трећину укупног прихода, а то су, пре свега, сектор изградње стамбених и нестамбених зграда, који се истиче ванредним растом прихода за 30 одсто у последње три године, док су консултантске активности у вези с пословањем и управљањем забележиле значајан скок од 22 одсто.Неспецијализована трговина на велико забележила је раст прихода за 15 одсто.

Најновији поредак брзорастућих компанија у Србији и АДРИА Регији нашао се по први пут на онлајн платформи коју су пласирале Пословне новине из Сарајева.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here