Црна магија и видовњаци – шта каже Закон и какав је став цркве (ВИДЕО)

На стотине кривичних пријава за извршиоце са територије општине Бачка Паланка када су у питању случајеви преваре "скидања црне магије". ПОГЛЕДАЈТЕ ПРИЛОГ

1400

БАЧКА ПАЛАНКА – „Решавам све љубавне, брачне и пословне проблеме“, „скидам чини, уроке и црну магију“, „лечим све врсте болести“… Иако су законом о јавном реду миру за оне који се баве врачањем, прорицањем судбине, тумачењем снова и сличним обманама, предвиђене новчане казне или рад у јавном интересу, на интернету постоји велики број управо оваквих огласа.


Опречна су и мишљења људи, од оних који апсолутно не верују у то, до оних који ће ипак променити правац кад им црна мачка пређе пут. Ми смо данас истраживали кaкав је став цркве о видовњацима и магији, као и колико су учестале пријаве грађана који сматрају да су преварени од стране самозваних видовњака.

Последњих неколико година нису ретки случајеви преварених људи који су полицији пријављивали особе са подручја општине Бачка Паланка тврдећи да им је узета велика сума новца за скидање црне магије или излечење. Више о томе рекао нам је јавни тужилац Основног јавног тужилаштва у општини Бачка Паланка, Милан Кнежевић.

Половином јануара, у околини Бачке Паланке ухапшени су жена и мушкарац због сумње да су преварили жену из Ниша тврдећи да ће јој скинути црну магију и излечити је. Они се сумњиче да су од оштећене узели више од 200.000 динара.

2 Kоментара

  1. Јавни тужилац много прича, али никако да каже које тужилаштво је надлежно за ове случајеве. Дакле, грађани, ви и даље пријављујте општинском тужиоцу, а он ће прослеђивати неком другом, други трећем, предмет ће се пребацивати од трећег до четвртог, све док не застари. Као у случају прислушкивања у ОШ „Вук Караџић“ у Бачкој Паланци.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here