Дејана Бачко: „Ја сам мама без руку. Хтела сам сама подигнути нашу бебу, али нисам могла“

Дејану Бачко прате стотине хиљада људи на Инстаграму и ТикТоку које инспирише својом животном причом

Фото: devojka_sa_krilima/Instagram

Дејана Бачко (28) из Бачке Паланке, вицешампионка је света у паратеквондоу и сликарка без руку. Рођена је без руку што носи бројне изазове, никада није допустила да јој то стане на пут у животу, она проналази јединствена решења за свакодневне задатке. Свој пут дели с пратиоцима на Инстаграму где је позната под именом @devojka_sa_krilima.


Пре четири месеца добила је са својим партнером Марком Нежићем (24) кћерку Лару, а пар је због тога пресрећан.

Од рођења девојчице Дејана на ТикТоку дели искрено своја искуства мајчинског живота, укључујући и успоне и падове, а на своју искреност добија милионе прегледа.

„На почетку није било лако”, рекла је за NeedToKnow.co.uk.

„Желела сам сама подигнути нашу бебу, али нисам могла”, искрена је. „Ипак, сад кад Лара има четири месеца, лакше ми је радити ствари, као што је дићи је из кревета или ставити у столицу. Врат јој је сада јачи, а расте тако брзо.”

Дејана је морала пронаћи алтернативне начине за оно што други родитељи узимају здраво за готово – као што је храњење или облачење детета. Дејана користи стопала за многе задатке укључујући припрему бочице, чак и за подизање Ларе из њеног креветића – што описује као свој највећи страх, али позива друге да се не ограничавају. У једном видеу ова мајка показује како Лару ставља у носиљку користећи само ноге, наводећи да учи све што се треба научити за своју кћерку. Дејана може користити браду и раме за отварање ствари, као и прсте. У другом видеу носи кћеркина колица уз степенице с партнером Марком.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here