Прелепа плажа у Нештину на којој нема гужве

Место за уживање је Нештинска ада, велика ада богата зеленилом

3889
Фото: 021.rs

Како расту температуре тако и сви траже место на које би, макар на кратко, збрисали од градског асфалта.


На само пола сата до 40 минута вожње од Новог Сада налази се мало место у Срему, које припада општини Бачка Паланка. У питању је Нештин.

Пут до Нештина је лаган, прођете Сремску Каменицу, Лединце, Раковац, Беочин, Черевић, Баноштор, Сусек и ту сте, пише новосадски портал „021“.

Негде на пола пута између Сусека и Нештина налазе се и викенда насеља, попут Мишевца, у којем можете да изнајмите викендицу у дебелом хладу, одмах уз Дунав.

Оно што представља право богатство овог дела Војводина јесу плаже на Дунаву, на којима нема гужве, јер вам је потребан чамац да бисте стигли до њих.

Одмах прекопута Мишевца налази се мала плажа, која је одлична уколико желите да на песку проведете краће времена. Ипак, место за уживање је Нештинска ада, велика ада богата зеленилом. На свом левом делу има велику пешчану плажу, а да ствар буде боље, гужве нема.

Све што чујете су таласи који наиђу након проласка чамаца и бродова, цвркут птица и шум дрвећа. Уколико постане превруће, можете се склонити у хлад дрвећа.

Вода је неколико десетина метара од обале и даље плитка, а Дунав делује чистије.

У близини се налазе чарде на којима можете добро ручати, у самом Нештину можете обићи споменик жртвама фашизма, музеј „Сремска кућа“, а можете посетити и Бачку Паланку. Међутим, за то ће вам бити потребан пасош. Због недостатка моста, Нештинци морају да прелазе хрватску границу како би најбрже стигли до седишта општине у којој се налазе.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here