Дом здравља: Молимо за разумевање и стрпљење, фали нам лекара

Саопштење Дома здравља "Др Младен Стојановић" поводом проблема у амбуланти у Новој Гајдобри

БАЧКА ПАЛАНКА – Поводом проблема у амбуланти у Новој Гајдобри, у којој лекар ради половину радног времена, огласио се Дом здравља „Др Младен Стојановић“.


Саопштење преносимо у целости:

С обзиром на важност здравствене заштите, свесни смо да грађани, у овом случају МЗ Нова Гајдобра, имају право на незадовољство. Главни и једини разлог за овакву ситуацију и скраћено радно време лекара је недостатак лекарског кадра који је веома изражен још од периода короне. Проблем се у летњим месецима додатно усложњава због годишњих одмора здравствених радника.

Одговорни у Дому здравља „Др Младен Стојановић“ у сарадњи са свим надлежним инстанцама чине велике напоре да овај проблем трајно и квалитетно реше и обезбеде адекватну здравствену заштиту у граду у свим насељеним местима општине. Чињеница је, али није нам за утеху да се са сличним проблемима сусрећу и друге средине због перманентног одлива лекарског кадра.

Уз уверење да ћемо ипак у неко догледно време успети да поправимо, ако не решимо, ову ситуацију и учинимо је прихватљивијом за грађане Нове Гајдобре али и осталих месних заједница, молимо за разумевање и стрпљење. Сви наши напори биће у правцу обезбеђења пуног радног времена лекара, како је то било и у претходном периоду.

Лекар у Новој Гајдобри ради свега пола радног времена, некад и краће

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here