У току вакцинација бивалентном бустер вакцином против ковида

Саопштење Дома здравља "Др Младен Стојановић"

Foto: Canva

Према саопштењу бачкопаланачког Дома здравља „Др Младен Стојановић“, од почетка јануара у Ковид амбуланти Дома здравља обављено је 468 првих прегледа. Од тог броја, 83 пацијента су била позитивна на ковид на брзом антигенском тесту и још 10 пацијената је имало позитиван налаз на ПЦР тесту.


Пацијенти који се јављају и даље имају лакшу клиничку слику која не захтева болничко лечење.

Ковид амбуланта у Бачкој Паланци радним данима ради од 07:00 до 15:00 часова, суботом од 08:00 до 14:00 и недељом од 08:00 до 12:00 часова.

Бивалентна вакцина

Од почетка јануара грађанима је на располагању и нова бивалентна вакцина против ковида која се даје као бустер доза, без обзира на врсту вакцине која је претходно примљена. Препорука „Батута“ је да ову бустер дозу приме грађани старији од 50 година, хронични болесници и особе са слабијим имунитетом.

До сада је педесетак грађана са подручја бачкопаланачке општине примило ову бивалентну бустер вакцину, а још увек има и грађана који се опредељују да приме досадашњу Синофарм или Фајзер вакцину, наводе из Дом здравља „Др Младен Стојановић“.

Вакцинација се обавља као и до сада, у амбуланти “Стари град”, а заинтересовани грађани могу да се јаве на број телефона 021/6040-207, како би добили све неопходне информације.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here