Бачкопаланчани међу ухапшенима због кријумчарења људи

Илегално превозили мигранте

Фото: Canva

Припадници Службе за борбу против организованог криминала, по налогу Тужилаштва за организовани криминал, на територији Бачке Паланке, Руме и Пећинаца, ухапсили су десет чланова организоване криминалне групе због сумње да су извршили недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.


Ухапшени су Н. Ј. (2000), С. Р. (1990), С. Д. (1984), М. Г. (1983), Ј. Н. (2004), као и В. Ђ. (1995), В. Ј. (1994), Д. Ч. (1995), З. С. (2003) и О. Ђ. (1996), саопштено је из МУП-а Србије.

Кривичном пријавом за исто дело биће обухваћени и С. Н. (1998), за кога се верује да је организатор ове групе, и П. М. (2000), који су одраније у притвору.

Припадници криминалне групе коју је предводио С. Н., терете се да су од средине септембра до средине октобра ове године, уз новчану накнаду, најмање 400 миграната илегално превезли из Бугарске у Србију, а потом у Београд, у циљу њиховог даљег илегалног транспорта ка земљама Европске уније.

Они су, како се претпоставља, новац стечен извршењем кривичног дела међусобно делили у зависности од задатка који су имали.

Појачана контрола саобраћаја током предстојећих празничних дана

Приликом претреса станова осумњичених полиција је нашла 3.400 евра, три аутомобила, као и више мобилних телефона и сим-картица.

Такође, у оквиру исте акције, ухапшена је и С. И. (1983) у чијем стану су на територији Пећинаца пронађена три пиштоља. Због сумње да је извршила кривично дело недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја, одређено јој је задржавање до 48 сати и она ће, уз кривичну пријаву, бити приведена Основном јавном тужилаштву у Руми.

Десеторо ухапшених ће, уз кривичну пријаву, бити предато Тужилаштву за организовани криминал.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here