Четири године затвора за несрећу код Челарева

Мушкарцу привремено забрањено и управљање возилима

Фото: Pixabay

Виши суд у Новом Саду осудио је И. В. (33) из Челарева на четири године затвора због саобраћајне несреће у којој је пре четири године у Гложану погинуо његов сапутник.


Осуђеном је председница већа одредила и меру забране управљања возилима Б категорије у трајању од четири године, с тим што се та мера неће преклопити с издржавањем казне, пише Дневник.

У олакшавајуће околности је уважено то што је отац двоје деце и што је и сам у саобраћајном удесу задобио тешке телесне повреде опасне по живот.

Као отежавајућа околност код одмеравања казне узето је у обзир то да је И. В. у моменту удеса возио под утицајем алкохола и знатно већом брзином од дозвољене, што би се могло оценити као насилничка вожња.

Одбрана је до краја тврдила да оптужени није управљао својим аутомобилом кобне вечери и да је погинули младић заправо возио, док је тужилаштво и у завршној речи истицало да И. В. јесте био за воланом и да постоје неспорни докази за то.

По тврдњи осуђеног, погинули младић је те вечери, 4. новембра 2019. године, тражио да он вози, јер је имао жељу да проба аутомобил.

Према наводима оптужнице, он је у стању пијанства изгубио контролу над возилом, излетео с пута и ударио у стабло, услед чега је сувозач преминуо на лицу места.

Завршено суђење за несрећу код Челарева

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here