Експлозија гаса у Земуну – мушкарац погинуо, жена тешко повређена

Грађани се жале да од синоћ осећају гас у ваздуху.

Фото: N1

Мушкарац је погинуо, а жена тешко повређена у експлозији која се догодила рано јутрос у кући у Шевиној улици у Земуну.


Према првим незваничним информацијама, у кући у Шевиној улици у Земуну, где су живели отац и ћерка, догодила се експлозија гаса. Један мушкарац је погинуо и његово тело је извучено из рушевина куће.

Повређена жена, стара 50 година, превезена је са повредама главе и опекотинама груди у Ургентни центар. Њено стање је стабилно и биће пребачена на Клинику за опекотине.

Како су за РТС рекле комшије, пре два дана су у улици извођени грађевински радови и дошло је до оштећења на гасним инсталацијама. Грађани се жале да од синоћ осећају гас у ваздуху. Претпоставља се да је током радова пробијен главни гасни вод и да је гас кроз канализацију ушао у куће. Кућа у којој се експлозија догодила потпуно се обрушила. Шест ватрогасних екипа са 15 ватрогасаца дежурало је испред објекта, а на терену су још увек полицајци и екипе Хитне помоћи.

Блокирана је готово цела улица, а предузеће „Србијагас“ превентивно је искључило снабдевање гасом у том делу града. Део Земуна је и без струје. На терен је изашла екипа Института за јавно здравље која је измерила да ли у ваздуху има штетних материја. Јутрос се још увек могао осетити мирис гаса у Шевиној улици, али надлежни кажу да за сада нема бојазни за здравље људи у околини.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here