In memoriam: Stevan Kirtić (1935 – 2021)

Tokom više od deset godina igranja za klub, kome je poklonio najlepše godine svog života, dres „Bačke“ oblačio je preko 300 puta

1406

Nakon kraće bolesti, 3. novembra u Novom Sadu je u 86. godini, preminuo Stevan Kirtić.


Stevan, ili Steva kako su ga gotovo svi zvali, rođen je 21. decembra 1935. godine u Bačkoj Palanci. Prve fudbalske korake napravio je u „Bačkoj“. Za podmladak ovog kluba zaigrao je sa svega četrnaest godina. Odlaskom u Novi Sad u školu 1953. godine otišao je iz „Bačke“ i nastupao za „Grafičar“, ali samo privremeno, jer mu je fudbalsko srce ostalo u Palanci u koju se vraća nakon završetka srednje škole u jesen 1956. godine i ponovo oblači najdraži plavi dres.

Na fudbalskom terenu, ostavljao je celog sebe. Igrao je na mestu beka i halfa, a njegove glavne osobine bile su srčanost, borbenost i hrabrost. Tokom više od deset godina igranja za klub, kome je poklonio najlepše godine svog života, dres „Bačke“ oblačio je preko 300 puta.

Osim što je bio dobar fudbaler, Steva je bio uzoran suprug i svekar, brižan otac i deda. Iza njega su ostali supruga Jelica, sinovi Srđan i Slobodan, unuci Jelena, Irina, Stevan i Pavle i snaje Sonja i Mirjana.

U prisustvu porodice, rodbine, prijatelja i komšija, Steva je sahranjen u subotu, 6. novembra na bačkopalanačkom Gradskom groblju.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here