In memoriam – Војислав Почуч (1940-2022)

У фудбалу је провео више од пола века.

Извор: Недељне новине

Дугогодишњи фудбалски судија и спортски радник, Војислав Почуч преминуо је у 83. години после краће и тешке болести. У фудбалу је провео више од пола века.


Каријеру фудбалског судије почео је 1967. године, а наредне године је стекао звање подсавезног судије. Врло брзо је напредовао и 1972. године стиче звање савезног судије. Од 1975. до 1980. године судио је преко 100 утакмица у тадашњој Другој лиги – Запад. Војислав Почуч је каријеру фудбалског судије завршио 1984. године, али је остао да ради при судијској организацији у Бачкој Паланци и на подручној лиги Нови Сад као савезни инструктор.

У својој фудбалској каријери судио је на око 380 званичних утакмица. Добитник је плакете УФСИСИ ОФС Бачка Паланка за изузетан допринос развоју и унапређењу суђења у својој 40-годишњој каријери од 1967. до 2007. године. Добитник је и плакете Спортског савеза Општине Бачка Паланка, а на Скупштини Удружења фудбалских судија и судија инструктора проглашен је за почасног председника.

Председник ОФС Бачка Паланка, Михајло Илић, чланови Извршног одбора, чланови СОФТ ОФС Бачка Паланка, чланови руководства судијске организације и сви фудбалски радници ОФС Бачка Паланка овом приликом изјављују најискреније саучешће породици Војислава Почуча.

Војислав Почуч је сахрањен на Градском гробљу у Бачкој Паланци у среду, 14. децембра у присуству бројне родбине и пријатеља из фудбала и света спорта.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here