Исповест оца претученог Јована (19)

"Били га моткама, пао у несвест"

Фото: Илустрација (РТВ)

Деветнаестогодишњи син Пере Јањић брутално је претучен када је са девојком чекао такси у Бачкој Паланци.


„Јован је био са девојком у Бачкој Паланци, а на клупи су чекали такси, када су им пришла двојица. Питали су га да ли је он Триво, а када је рекао да није, домунђавали су се међу собом и отишли. Није прошло пет минута, они су се вратили са још двојицом. Кренули су без речи да га бију крвнички моткама и штанглама, толико снажно да је пао у несвест“, прича потресени отац за Блиц.

Како наводи, девојка његовог сина је одмах позвала Хитну помоћ, а убрзо је на лице места дошла и полиција. Срећом, нападачи су врло брзо ухапшени.

„Не знам тачну хронологију догађаја, јер нисам желео да оптерећујем ни Јованову девојку, она је такође под великим стресом. Јован се не сећа детаља, последње чега се присећао јесте да је око 1 сат ноћу са девојком био у кафићу. Напада се уопште није сећао. Био је потпуно дезоријентисан, тек полако долази себи“, наводи отац Пера Јањић.

Према његовим речима, са Јованом се кратко чуо, а стално је на вези са лекарима и прати његово стање. Срећом, његова девојка није физички повређена, али је претрпела велики стрес и страх, па је стално у комуникацији са њеним родитељима.

„До мене долазе различити детаљи, био бих необјективан када би их износио без резерве. Тако сам чуо да је и таксиста прилазио месту где су мој син и девојка чекали возило, али да је остао на дистанци када је видео напад на Јована“, каже Јањић.

Чланови навијачке групе?

Према речима оца претученог младића, по свему судећи се ради о припадницима такозване навијачке групе „Фамилија“ која шири страх и трепет у Бачкој Паланци, али и околним местима. Ипак, како наводи, не може са сигурношћу ништа да тврди, јер није имао увид у њихове чланске карте, па да оптужује без резерве.

„Родитељи тројице од четворице младића који су напали Јована звали су ме, изражавајући кајање за читав догађај. Не могу ништа да кажем нити да будем довољно објективан. Нека правосуђе ради свој посао, то је све што могу да изјавим“, наводи.

Како каже, ово није први случај да се дешавају напади и крваве туче, а прижељкује да његов син буде последњи који је то доживео, у шта, ипак чисто сумња.

„Јован је студент прве године факултета и спортиста. Нема никакве везе са било каквим навијачким групама нити је раније долазио у било какве сукобе. То је оно што могу одговорно да тврдим. Напад на њега се догодио, а исто вече било је и пуцњаве у неспоредној близини, једноставно овде је постало опасно изаћи на улицу“, каже забринути отац.

Сви се сећају напада и у самој Гајдобри, али и у Бачкој Паланци који су потресли јавност.

Да је реч о опасној групацији потврђује и комшиница породице Јањић која је шокирана што је тако фино и добро дете као што је Јован немилосрдно претучено.

„Не знам да ли је та навијачка група крива за ово што се десило Јовану, али знам да су целу Гајдобру завили у црно, као и околна места. Тако су пре две године у близини наше улице претукли једног младића. Сада цела Гајдобра тугује због овога што се догодило Јовану“, искрена је комшиница.

Пре две године сличан случај

Реч је о случају који се догодио 25. августа 2021. године када су тројица младића напали и брутално претукли 16-годишњака у Гајдобри.

Тада је такође отац нападнутог младића рекао да његов син извукао дебљи крај ни крив ни дужан, те да се нашао на погрешном месту у погрешно време.

Претучени 16-годишњак провео је три дана у болници, а задобио је тешке телесне повреде – поломљен нос, расекотине на лицу, бројне подливе, као и три сломљена зуба.

Изгредници су ухапшени између осталог захваљујући снимку са надзорних камера, јер је претучени младић тврдио да није препознао нападаче. Кроз Гајдобру су се тада шетали са моткама, било их је 14 од којих су тројица напали 16-годишњака.

Непуне две године након овог инцидента, недељу на понедељак нападнут је Јован Јањић који је према речима његовог оца ван животне опасности, али има унутрашње крварење мозга, сломљена му је јагодична кост и затворено му је око.

„Докторка ми је навела да је сва срећа да је преживео, јер да га је неки од насилника ударио само два милиметра са леве стране било би кобан по њега. Јако ми је тешко да га гледам у таквом стању, али само нека је жив. Морам да истакнем да је полиција брзо реаговала и да су нападачи на Јована ухапшени, а дело које им се ставља на терет је покушај убиства. На правосудним органима је сваки даљи корак“, прича видно потрешени отац за „Блиц“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here