Младић из Товаришева, осумњичен за силовање, остаје иза решетака

Ј. Ђ. је ухапшен половином априла и од тада се налази иза решетака.

1148
Фото: Getty images

Двадесеттрогодишњи Ј. Ђ. из Товаришева, против ког је новосадско Више јавно тужилаштво подигло оптужницу због сумње да је силовао шездесетдеветогодишњу суграђанку, остаје иза решетака.


Како преноси лист „Дневник„, њему је притвор поново продужен и може да траје до 6. децембра, а оптужница је у фази разматрања у новосадском Вишем суду.

Он је, према незваничним сазнанањима, 15. априла, око седам часова ујутро, пролазећи поред куће шездесетдеветогодишње жене коју познаје и видевши је у дворишту, питао да ли има упаљач. Када је она потврдно одговорила и пошла да га узме из куће, младић је кренуо за њом, што несрећној жени није било сумњиво јер познаје и њега и његовог оца. Двадесеттрогодишњак је по уласку у кућу, наводно, затворио врата и сео на столицу. У једном моменту, она је, како сазнајемо незванично, пришла вратима, а када их није могла отворити, упитала га како их је то затворио. Он је, наводно, нешто рекао, и онда је насрнуо на шездесетдеветогодишњакињу која се опирала и говорила му да престане.

Напаствована жена је читав случај пријавила полицији, која је пронашла осумњиченог младића и ухапсила га.

Њему је одређено задржавање до 48 сати на основу одобрења Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, због сумње да је извршио кривично дело силовање и он је у законском року саслушан у својству осумњиченог, након чега му је одређен притвор да боравком на слободи не би ометао поступак утицајем на сведоке, као и због постојања околности које указују да би у кратком временском периоду могао да понови кривично дело за које се терети.

Житељи Товаришева, села у општини Бачка Паланка, од када се сазнало за силовање, нису расположени за причу с новинарима. Како кажу, овај догађај их је све узнемирио.

– Ово је језиво, поготово што смо сазнали из медија шта нам се у комшилуку догађа. Не могу да верујем да је могао да уради тако нешто жени која му мајка може бити. Надам се да ће добити заслужену казну – рекао је за „Дневник” један мештанин.

Ј. Ђ. је ухапшен половином априла и од тада се налази иза решетака.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here