Одложено суђење за убиство Славујке Пауковић из Бачке Паланке

За убиство је осумњичен њен син С.П. (30)

Foto: Dnevnik.rs

Поновљено суђење за убиство Славујке Пауковић (54) из Бачке Паланке, за које је осумњичен њен син С.П. (30), није одржано у Вишем суду у Новом Саду, због изостанка докторке која је требало да се изјасни да ли је окривљени способан да учествује у поступку. Наредни претрес заказан је за 4. мај.


Њему је крајем јануара прошле године на суђењу које је било затворено за јавност, била изречена мера обавезног психијатријског лечења и чувања у здравственој установи, али је првостепена пресуда укинута и наложено да се суђење понови.

Више јавно тужилаштво у Новом Саду је подигло оптужницу против овог тридесетогодишњака из Бачке Паланке, због сумње да је 2. или 3. јуна 2021. године у породичној кући у Улици Шумској 34, на периферији града, у стању када није био способан да схвати значај свог дела, односно у стању неурачунљивости, на подмукао и свиреп начин, са више удараца секиром, усмртио мајку Славујку са којом је живео под истим кровом.

Њему се приписује да је из помоћне просторије узео секиру, пришао кревету у којем је несрећна жена лежала, тако да није могла да га види и без икаквог повода секиром девет пута ударио у пределу главе, али и руке коју је подигла, вероватно да се одбрани. Несрећна жена је убрзо подлегла задобијеним повредама.

Стравичан злочин откривен је када је Славујкина ћерка, а сестра С.П., која иначе, живи и ради у Новом Саду дошла у Бачку Паланку, јер јој мајка, са којом се свакодневно чула, што је било уобичајено, није одговарала на телефонске позиве. Када је дошла затекла је закључану кућу, те је позвала комшије, а убрзо је стигла је и полиција.

Беживотно Славујкино тело у локви крви, затекли су у соби, на кревету замотано у ћебе.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here